Varva ner i naturen

Om Halland är något så är det naturskönt. Det finns hundratals vandringsleder, stigar och fantastiska vyer att utforska och uppleva.

I Halland finns dessutom det bästa av av alla världar. Sandstränder, skogar och klippor vid havet, vad mer kan man människa egentligen önska sig?

Ta en promenad

Det bästa sättet att uppleva de halländska vyerna  är att promenera. På så sätt hinner du verkligen ta tiden och uppskatta vad som finns framför dig.

Ett bra sätt att motivera sig själv att ta sig ut på promenad, om utsikterna inte gör susen, är att lyssna på något under tiden. Att lyssna på musik eller en ljudbok är väldigt bra alternativ för den som vill multitaska.

För både ljudböcker och musik finns strömningstjänster, du kan jämföra alternativen för ljudböcker på Ljudböcker.com. Fördelen med strömnigstjänster är att du alltid kan välja vilken bok du vill lyssna på, baserat på ditt humör.

Den som vill slappna av kan med fördel välja en biografi eller lyrik, förslagsvis skriven av en halländsk författare.

Besök en strand

Den första associationen gemene man får till Sverige lär inte vara sandstrand, men i Halland är det en sanning.

Tylösand strand är en av landets mest välbesökta stränder, där det en av de mest välbesökta dagarna kan vara uppemot 55 000 badgäster på plats. Sandstranden täcker en sträcka på ungefär en mil, så det finns gott om plats för alla.

Det finns dessutom på flera håll möjlighet att surfa. De bästa vågorna återfinns i Träslövsläge, Apelviken och Kåsa. För den som aldrig tidigare har provat att surfa finns det även ett flertal surfskolor runtom i Halland.

Spela golf

En annan lugnande aktivitet som många hallandsbor uppskattar är golf. Kanske är det därför det i det förhållandevis lilla landskapet finns 26 golfbanor att spela på.

Enligt Svensk Golf är de bästa banorna Halmstad GK (både norra och södra), Varbergs GK, Faleknbergs GK och Haverdals GK. Där finns den bästa golfen i Halland.

Om Sydhalland.se

Sydhalland.se har ingen koppling till kommunerna i Halland eller till regionen. Sidan publicerar enbart information och råd till boende och besökare till regionen.