Skummeslövsstrand

Mellbystrand har Sveriges längsta sandstrand på totalt 12 km. I södra delarna av denna strand ligger Skummeslövssstrand. Idag räknas Skummeslövsstrand om en del av Mellbystrands tätort. Men det var egen småort fram till 2015.

Befolkningsutveckling

Från 1990 till idag (2018) har det knappt förändrats något gällande befolkningsutvecklingen i Skummeslöv. År 1990 var det 486 invånare och år 2010 var det 491. Sedan 2015 har orten inkluderats i Mellbystrand vilket gör att man från detta årtal inte kan se separat statisk över just Skummeslöv.

Även om allt fler väljer att bo här året runt så dominerar husen som enbart har sommargäster stort. Ungefär 75 % är sommarbostäder som antingen utnyttjas som sommarstugor eller som hyrs ut till de många turister som söker sig hit på sommaren.

Idrottsanläggningar

Trots en yta på bara ca 80 hektar så finns det gott om idrottsanläggningar för olika aktiviteter i Skummeslöv. Här fanns förr en golfbana med 12 hål men denna lades ner 2015. Däremot är orten stor inom tennis.

Här kan man nämligen hitta en av de största tennisanläggningarna i Sverige gällande utomhustennis. Utöver denna stora anläggning finns en varmbadsanläggning samt flera campingplatser.

Med turismen i fokus

Med den långa sandstranden är Skummeslöv en ort som lever gott på turismen. Utöver att spela tennis samt bada och sola kan turisterna prova på en rad olika vattenaktiviteter i havet. Många passar även på att åka med på någon fisketur kring kusten eller längre ut till havs.

Det märks även att många turister söker sig hit utifrån att det finns flera campingar och andra boendemöjligheter.  

Allarp

Allarp är det nya område som kommer att växa fram i närheten av Skummeslöv. Ett område som planerats längst söderut inom Laholms kommun och som kommer att bli ett samhälle med ca 1000 invånare. När området är färdigbyggt räknar man med ca 100 nya arbetstillfällen. Detta både inom skola och omsorg och turism..

Om Sydhalland.se

Sydhalland.se har ingen koppling till kommunerna i Halland eller till regionen. Sidan publicerar enbart information och råd till boende och besökare till regionen.