Caféer, krogar och restauranger i Sydhalland

Då Sydhalland har stor turism finns restauranger, barer och caféer i flesta orter. Detta inte minst ut mot kusten dit de flesta turisterna söker sig. Det finns vissa som sticker ut lite extra. Bland annat finns det 12 restauranger i Halland som är listade i White Guide varav en del hittas i Sydhalland.

Cortado Coffee Shop

I Halmstad finns Cortado Coffee Shop som får betyget ”Mycket god klass” i White Guide. Deras mantra är ”Bättre kaffe åt folket” vilket minst sagt går som en röd tråd genom hela verksamheten. Ett måste för de som inte bara beställer en kopp kaffe utan verkligen lägger stor vikt vid att det ska vara perfekt.

Feldts Bröd & Konfekt

I samma stad ligger Feldts Bröd & Konfekt med betyget ”God klass”. Ett bageri som inte bara sätter kvalité högt utan även fokuserar på ekologiska och lokalproducerade ingredienser. I White Guide anges att de har ”utmärkt utbud av bakverk”.

Hummer Grill & Bar

Även Hummer Grill & Bar ligger i Halmstad. De får betyget ”Också ett bra ställe” vilket visserligen kan låta lite mediokert men med tanke på att de är listade i White Guide är kvalitén mycket hög. Här bjuds det på ett glatt humör både genom en trendig och trivsam inredning och trevligt bemötande.

Strandhotellet

Strandhotellet i Mellbystrand får också betyget ”Också ett bra ställe” och är ett anrikt populärt hotell. Detta inte enbart för badgästerna på den långa stranden som hotellet ligger vid utan även för tillresande.

Framförallt är det på sommaren som hotellet och dess restaurang är full av gäster. På sommarkvällarna är det vanligt med allsång med inslag av alla möjliga musikstilar.

Strandpensionatet

Ytterligare en restaurang med samma betyg är strandpensionatet i Skummeslövsstrand. De får extra bra betyg för trevlig uppläggning av maten i den trevliga miljön. Gästerna kan bo på hotellet eller pensionatet, äta och dricka på restaurangen eller sommarkrogen och njuta av sommarkvällen på uteserveringen.

Söderfamiljen

Söderfamiljen är en trevlig krog som ligger i Halmstad. I Whiteguide ges betyget ”Också ett trevligt ställe”. Krogen ligger på söder i ett relativt nytt bostadsområde och drivs av ”matglada unga kvinnor”.

Om Sydhalland.se

Sydhalland.se har ingen koppling till kommunerna i Halland eller till regionen. Sidan publicerar enbart information och råd till boende och besökare till regionen.