top
Sydhalland.se - Vallberga, Ränneslöv, Mellbystrand, Skummeslövstrand, Skottorp, Hasslöv, Våxtorp
START    |    VALLBERGA    |    RÄNNESLÖV    |    MELLBYSTRAND    |   SKUMMESLÖVSSTRAND    |   SKOTTORP    |     HASSLÖV    |    VÅXTORP
adtop-200x99
>>> Annonser <<<
Hemsidor j*vligt billigt - Klicka här! (Öppnas i nytt fönster)
.
MENY
Café & restaurang
Café & restaurang
Fritid & nöje
Aktiviteter
Bad
Friluftsliv
Sport
Skidåkning - Vallåsen
Boende
Bed & Breakfast
Camping
Hotell
Stugor
Utflyktsmål
Skottorps Slott
Sveriges Längsta Sandstrand
Hallandsåsen
Lugnarohögen
Skottorps Stengods
Vardagsmuseet i Ålstorp
Orter
Vallberga
Ränneslöv
Mellbystrand
Skummeslövsstrand
Skottorp
Hasslöv
Våxtorp
Gårdsbutiker
Gårdsbutiker
Bildgalleri
Bildgalleri
Väder
Lokalt väder med regnradar
Information
Om Sydhalland.se
Kontakta oss

menyunder
Tåg: Ankomst/avgång just nu Laholms station
Mera Halland
Halland.se
Destination Hallandsåsen
Knäred - Omfamnad av naturen!
Laholms Kommun - Turism
Hallandia.se - Diverse information om Halland
Sveriges längsta sandstrand
Sveriges längsta sandstrand är ett av regionens mest givna och populära utflyktsmål. Över 1,2 mil sandstrand breder ut sig längs med Laholmsbukten vid Skummeslövsstrand och Mellbystrand.
 
.

Populärt utflyktsmål
Sveriges längsta sandstrand är det mest populära stället att befinna sig på under

Sveriges Längsta Sandstrand
soliga sommardagar. Från Skummeslöv i söder till Mellbystrand i norr breder strandremsan ut sig längs med Laholmsbukten. Det är överlag långgrunt och mycket lämpligt för barnfamiljer. Något djupare vatten är det vid norra Mellbystrand. Det erbjuds också utmärkta vatten för fiske och här finns ett av Sveriges bästa område för windsurfing.
 
Strandstugor i sanddynerna Sedan början av 1900-talet
Sandstranden vid Skummeslöv och Mellbystrand har varit ett badparadis sedan början av 1900-talet. Men redan 1881 påbörjades ångbåtsturer på Lagan från Laholm, sista biten ner till stranden gick med häst och vagn. I torpen och strandstugorna fick de första badgästerna bo. 1910 fanns det badhus med uppvärmt havsvatten med tångbad och kurer. 1927 stod det pampiga Strandhotellet klart. På 1930-talet tog det mer traditionella badortslivet fart.

Modernt badortsliv
På 1950-talet började gäster från när och fjärran anläda till Mellbystrand och Skummeslöv för att bo i små strandstugor. En del av dessa finns fortfarande kvar idag. Men nu har de flesta stugorna vuxit till moderna bostäder, och numera är det många som bosatt sig permanent här i stora åretruntvillor. Servicen för de boende har utökats genom åren och det finns idag ett rikt utbud av kaféer, restauranger, barer, butiker och fritidsnöjen - inte minst golf och tennis.

På väg till stranden!Zonindelning och livboj!Strandhotellet i Mellbystrand!Kvarglömd solstol i dynerna!

Strandservice
Sommartid är givetvis högsäsong, och då finns en bra strandservice som ser till att allt fungerar som det ska. Det är närhet till toaletter, kiosker och restauranger. På vissa delar av stranden (Skummeslöv) kan man ta med bilen ända ner till havsbrynet! Då stranden är hela 1,2 mil lång är den indelad i zoner, så att det ska vara enkelt att hitta rätt.

På väg hem från stranden!Blåsig sensommarkväll!Solnedgång över Laholmsbukten!En dag på stranden!

En upplevelse - året om!
Sveriges längsta sandstrand är en upplevelse - året om! Sommarens svalkande bad och hänförande solnedgångar ersätts övriga tider på året med äventyr av annat slag - Vilda vyer av det brusande havet en blåsig höstdag - På vintern glittrar solen i vattnet och kylan biter härligt uppfriskande i ansiktet - På våren bildar Laholmsbukten en fond med utsikt mot Hallandsåsen med sin skira vårgrönska.
 
 
 
 
Mer info!  Vägbeskrivning
Mellbystrand och Skummeslövsstrand nås enkelt via valfri avfart från E6 från Skottorp/Skummeslöv i söder till Mellbystrand/Laholm i norr, eller via Riksväg 24 i riktning mot och över E6.
Mer info!  Fler bilder
Du hittar fler/större bilder i vårt "Bildgalleri" - se meny till vänster.

.


bottom
|   OM SYDHALLAND.SE    |    KONTAKT    |    COOKIES    |    KARTA    | 
© Copyright & Produktion
Brantbergs Webpublicering
.